Γεμιστά στο φούρνο
Με κιμά, ορφανά, με κανέλα, λίγη ζάχαρη, με χιλιάδες μυστικά, πολίτικα, με κουκουνάρι και σταφίδα, τα γεμιστά είναι το πιο δημοφιλές φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, δίπλα πατατούλες και φέτα ποιός δεν τα αγαπά; Κάθε νοικοκυρά έχει τα μυστικά της. Άλλες τα φτιάχνουν από την προηγούμενη μέρα και τα βάζουν στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και άλλες βάζουν το ρύζι ωμό.
4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες
4 πιπεριές φλάσκες
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 ματσάκι μαϊντανό
8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι για κάθε ντομάτα/πιπεριά/μελιτζάνα που θα γεμίσετε
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Λάδι
5 πατάτες
2-3 ντομάτες ώριμες/ζουμερές ή ντοματοχυμό
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο κουκουνάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και το ρύζι.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.
Βγάζω το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι χωρίς όμως να δημιουργήσω πουθενά τρύπα. Κρατάμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι, θα σας βοηθήσει αργότερα στο στίψιμο.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες στο ταψί με τα καπάκια προς τα πάνω. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου